Ervaringen cliënten

Hieronder lees je ervaringen van cliënten.

Ruimte in hoofd en hart door organizing

Vrouw, senior:“Mijn hoofd zit vol, niks kon er meer in. Ik wil wel proberen, maar het echt geen zin. Alsof mijn huis vol rommel ligt, zo voelt ook mijn hoofd: geen ruimte in zicht. Mede door uw hulp kwam er weer ademruimte, wat voelt dat heerlijk”.

Vrouw, 54 jaar: “met je humor en helderheid heb je mij prettig geholpen mijn huis weer overzichtelijk te krijgen. Voor een getraumatiseerd mens als ik, is dat een hele prestatie. Ik ben trots op het resultaat”.

Vrouw, 42 jaar: “Dankzij jouw oordeel-loze, kundige, no-nonsense en vriendelijke aanpak durfde ik aan jou – en daarom ook aan mijzelf  – te laten zien dat ik het huishouden doen, best ingewikkeld vind. En als ik dat beter en logischer kan aanpakken, ik daar minder tijd aan kwijt ben en meer energie overhoud voor de leukere dingen des levens. En trots kan zijn op mezelf dat het toch maar weer even aan kant is. Dankjewel voor je opgeruimdheid!”

Studente, 28-jaar, gediagnosticeerd met CPTSS:
“De meeste mensen, inclusief hulpverleners, geven 2 soorten adviezen.
Of iets wat zo voor de hand ligt, dat je dat zelf al bedacht en geprobeerd hebt en wat duidelijk niet je probleem oplost. Of iets wat nog zover buiten je mogelijkheden ligt, dat het een totaal nutteloos advies is. Ik voel me, hoe goedbedoeld ook door dat soort hulp, klein, machteloos, in de steek gelaten, waardeloos, en moe, heel erg moedeloos.

HBO-studente, gediagnosticeerd met ADHD:
Ik heb veel last van concentratieproblemen, ben impulsief en chaotisch. Divya heeft me geholpen met overzicht in mijn financiën, handvaten aangereikt hoe ik beter met geld om kan gaan omdat ik vaak en veel impulsieve aankopen doe. Ook heeft ze me geholpen met structureren van mijn studie: omgaan met agenda, maken van planning en stellen van prioriteiten t.a.v. studie en andere bezigheden. Mijn impulsiviteit, concentratieproblemen en chaotische denkwijze zijn veel minder een belemmering in mijn dagelijkse bezigheden en ben in 4 jaar afgestudeerd”.  

D.A, 24 jaar: “Vanaf mijn MBO studie begeleidt Divya mij al. Ik gaf aan meer behoefte te hebben aan structuur in mijn leven. Dit heeft zij samen met mij opgepakt. Terwijl het begon met het alleen maar zoeken naar structuur keek Divya verder. Keek zij ook naar mijn toekomst. Ze begeleidde me op mijn weg naar een baan, naar structuur, naar orde in mijn geldzaken. Ze hielp ook mee aan mijn zelfvertrouwen, door me te leren met bedrijven te bellen, hoe eng ik dat ook vond. Door me te leren voor mezelf op te komen, hoe vervelend ook. Door verder te kijken dan mijn beperking. Toen het even niet lekker liep tussen ons, bespraken we dat, losten we het op en gingen we verder.  Divya luistert altijd op een respectvolle maar eerlijke manier naar je probleem. Nu 5 jaar verder ben ik gastouder, heb ik een rijbewijs, durf en kan ik voor mezelf opkomen en bel ik naar instanties als er problemen zijn: dit allemaal mede dankzij Divya”.

E.S, 50 jaar“Het was een goede dag voor mij gisteren. Dank je wel! Gisteravond ben ik nog eventjes doorgegaan met de andere kant onder het schuine dak. Dat is een fluitje van een cent. De knuffels zijn allemaal droog dus die selecteer ik vandaag: opruimen kon wel een verslaving worden. Er staan alweer drie dozen boeken klaar voor de kringloop. Ik was er wel moe van, van gisteren, maar ook zeer voldaan”. 

Ruimte in hoofd en hart door coaching

“In de periode van 1987 – 2002 heb ik binnen een grote organisatie gewerkt. In deze organisatie had ik een natuurlijke manier gevonden om van functie naar functie te gaan. Men gunde me opdrachten die goed bij me pasten. Na de overname door een detacheringsbedrijf raakte ik plotsklaps mijn vertrouwde omgeving kwijt, het verkrijgen van nieuwe opdrachten was veel moeilijker. Ik was de controle kwijt en ging zwaar twijfelen aan mijn vermogen om leuke opdrachten te krijgen. Divya heeft me vooral naar me zelf laten kijken. Zij luistert goed en stelt vragen die me helpen om mezelf beter te zien dan voorheen. Ze is niet vooringenomen en zonder oordeel, maar prikkelt wel met haar vragen. Ik kwam er achter hoe ik voorheen relaties legde, opdrachten verwierf en gewaardeerd werd en welke rol ik daarbij zelf speelde. De omstandigheden zijn anders, maar er is geen reden om aan me zelf te twijfelen”. Hans, Senior ICT Consultant