Ervaringen cliënten

Hieronder lees je ervaringen van cliënten.

Ruimte in hoofd en hart door organizing

Vrouw 36 jaar, moeder van 2 kinderen
Ik heb je naam doorgegeven aan een andere moeder die zich herkent in hoe mijn situatie is geweest. Leuke kinderen met issues, lastige ex-situatie, overweldigd door veel zaken, behoorlijke chaoot. Door instanties niet begrepen gevoeld of gehoord en hulp sloot niet aan op wat er nodig was: hulp bij structuur in huis en andere levensgebieden. Zij werd – net als ik – erg blij wat je al voor mij hebt kunnen betekenen. 
O.a. jouw steun heeft het mogelijk gemaakt dat ik hobbels in de wereld waar ik tegenaan liep, niet op deze manier had kunnen nemen. Het vertrouwen wat ik van je kreeg, terwijl je toch kritisch blijft, daar heb ik ruimte in gevonden om dat zelf ook weer te voelen: zelfvertrouwen. En meer rust in huis, zowel emotioneel als praktisch: dat is zo waardevol! En dat gun ik die andere moeder ook.

Vrouw, moeder van 3 kinderen
De begeleiding van Divya heb ik als zeer helpend ervaren. Divya weet als geen ander wat er komt kijken bij een verhuizing. Voor mij was de verhuizing een zeer emotioneel gebeuren waarbij alles samen kwam. Spullen uit het leven van 5 personen die uitgezocht moesten worden, afscheid nemen van een woning maar ook van patronen en gewoonten. Een hele heftige tijd waar Divya als steun en baken rustig bleef, het overzicht hield en liefdevol en helder mij coachte. Divya is heel prettig in de omgang, ze is rustig en heeft verstand van zaken. Niet alleen praktisch maar ook mentaal kan ze je goed ondersteunen op jouw tijd in jouw proces. Een aanrader als je een flinke klus te klaren hebt. Divya is van vele markten thuis.

Vrouw, senior:“Mijn hoofd zit vol, niks kon er meer in. Ik wil wel proberen, maar het echt geen zin. Alsof mijn huis vol rommel ligt, zo voelt ook mijn hoofd: geen ruimte in zicht. Mede door uw hulp kwam er weer ademruimte, wat voelt dat heerlijk”.

Vrouw, 54 jaar: “met je humor en helderheid heb je mij prettig geholpen mijn huis weer overzichtelijk te krijgen. Voor een getraumatiseerd mens als ik, is dat een hele prestatie. Ik ben trots op het resultaat”.

Vrouw, 42 jaar: “Dankzij jouw oordeel-loze, kundige, no-nonsense en vriendelijke aanpak durfde ik aan jou – en daarom ook aan mijzelf  – te laten zien dat ik het huishouden doen, best ingewikkeld vind. En als ik dat beter en logischer kan aanpakken, ik daar minder tijd aan kwijt ben en meer energie overhoud voor de leukere dingen des levens. En trots kan zijn op mezelf dat het toch maar weer even aan kant is. Dankjewel voor je opgeruimdheid!”

Studente, 28-jaar, gediagnosticeerd met CPTSS:
“De meeste mensen, inclusief hulpverleners, geven 2 soorten adviezen.
Of iets wat zo voor de hand ligt, dat je dat zelf al bedacht en geprobeerd hebt en wat duidelijk niet je probleem oplost. Of iets wat nog zover buiten je mogelijkheden ligt, dat het een totaal nutteloos advies is. Ik voel me, hoe goedbedoeld ook door dat soort hulp, klein, machteloos, in de steek gelaten, waardeloos, en moe, heel erg moedeloos. 
Wat jij kan, is mij advies geven waar ik iets aan heb. Ik weet ongeveer waar ik ben, ongeveer waar ik heen wil, maar je eigen pad zien dat voor je ligt is erg moeilijk. Jij laat mij de eerste 2 stappen van dat pad zien. Dat is nog steeds hard werken om die stappen te zetten, maar het is haalbaar. Het geeft me mijn vechtlust en waardigheid terug. Het geeft me houvast en zelfvertrouwen. En als alles weer eens misloopt, weet ik nu de stappen om zelf orde te kunnen creëren. Zeker voor iemand als ik, die slim is, maar emotioneel en praktisch vastloopt is dit van onschatbare waarde. Jij maakt mijn leven weer van mij”.  

HBO-studente, gediagnosticeerd met ADHD:
Ik heb veel last van concentratieproblemen, ben impulsief en chaotisch. Divya heeft me geholpen met overzicht in mijn financiën, handvaten aangereikt hoe ik beter met geld om kan gaan omdat ik vaak en veel impulsieve aankopen doe. Ook heeft ze me geholpen met structureren van mijn studie: omgaan met agenda, maken van planning en stellen van prioriteiten t.a.v. studie en andere bezigheden. Mijn impulsiviteit, concentratieproblemen en chaotische denkwijze zijn veel minder een belemmering in mijn dagelijkse bezigheden en ben in 4 jaar afgestudeerd”.  

D.A, 24 jaar: “Vanaf mijn MBO studie begeleidt Divya mij al. Ik gaf aan meer behoefte te hebben aan structuur in mijn leven. Dit heeft zij samen met mij opgepakt. Terwijl het begon met het alleen maar zoeken naar structuur keek Divya verder. Keek zij ook naar mijn toekomst. Ze begeleidde me op mijn weg naar een baan, naar structuur, naar orde in mijn geldzaken. Ze hielp ook mee aan mijn zelfvertrouwen, door me te leren met bedrijven te bellen, hoe eng ik dat ook vond. Door me te leren voor mezelf op te komen, hoe vervelend ook. Door verder te kijken dan mijn beperking. Toen het even niet lekker liep tussen ons, bespraken we dat, losten we het op en gingen we verder.  Divya luistert altijd op een respectvolle maar eerlijke manier naar je probleem. Nu 5 jaar verder ben ik gastouder, heb ik een rijbewijs, durf en kan ik voor mezelf opkomen en bel ik naar instanties als er problemen zijn: dit allemaal mede dankzij Divya”.

E.S, 50 jaar“Het was een goede dag voor mij gisteren. Dank je wel! Gisteravond ben ik nog eventjes doorgegaan met de andere kant onder het schuine dak. Dat is een fluitje van een cent. De knuffels zijn allemaal droog dus die selecteer ik vandaag: opruimen kon wel een verslaving worden. Er staan alweer drie dozen boeken klaar voor de kringloop. Ik was er wel moe van, van gisteren, maar ook zeer voldaan”. 

Ruimte in hoofd en hart door coaching

“In de periode van 1987 – 2002 heb ik binnen een grote organisatie gewerkt. In deze organisatie had ik een natuurlijke manier gevonden om van functie naar functie te gaan. Men gunde me opdrachten die goed bij me pasten. Na de overname door een detacheringsbedrijf raakte ik plotsklaps mijn vertrouwde omgeving kwijt, het verkrijgen van nieuwe opdrachten was veel moeilijker. Ik was de controle kwijt en ging zwaar twijfelen aan mijn vermogen om leuke opdrachten te krijgen. Divya heeft me vooral naar me zelf laten kijken. Zij luistert goed en stelt vragen die me helpen om mezelf beter te zien dan voorheen. Ze is niet vooringenomen en zonder oordeel, maar prikkelt wel met haar vragen. Ik kwam er achter hoe ik voorheen relaties legde, opdrachten verwierf en gewaardeerd werd en welke rol ik daarbij zelf speelde. De omstandigheden zijn anders, maar er is geen reden om aan me zelf te twijfelen”. Hans, Senior ICT Consultant