Over Divya

Praktijk Bergruimte is in 2007 opgericht door Divya van den Berg. Zij is HBO-paramedisch opgeleid, gediplomeerd als coach en opgeleid als lichaamsgericht traumatherapeut. Als organizer MRPO® geregistreerd sinds 2012. Haar specialisme is chronische desorganisatie  en hoarding.

Divya’s affiniteit gaat uit naar mensen die buiten de boot dreigen te vallen en moeilijk mee kunnen komen in onze 24/7 maatschappij. Zij is geïnspireerd door en bezield met de persoonlijke levenskracht van mensen.

Het creëren van overzicht, aanbrengen van structuur en werken aan inzicht en bewustwording is een rode draad in haar loopbaan. Divya werkte jarenlang in de uitvaartbranche en was daarvoor o.a. werkzaam als secretaresse, woonbegeleider en re-integratieconsulent.

Werkwijze
In haar aanpak is Divya vriendelijk, geduldig en meelevend maar ze kan ook vasthoudend en doortastend zijn als dat nodig is. Intuïtie en hooggevoeligheid spelen een belangrijke rol in haar werkwijze en ondernemerschap. Ze wordt door andere (zorg)professionals  gewaardeerd vanwege haar analytisch en invoelend vermogen, oordeel-loosheid en gelijkwaardig omgaan met cliënten. Divya werkt graag multidisciplinair samen als complementair zorgaanbieder.

Tijdens begeleiding en coaching maakt Divya gebruik van onderstaande methodieken in combinatie met intuïtie en verworven vaardigheden door persoonlijke ontwikkeling. Zij is ervaringsdeskundig op het gebied van trauma, verlies, en hooggevoeligheid (HSP). De afgelopen jaren heeft zij werkervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid (o.a. (C)PTSS, Hoarding, OCD, ASS/PDD-NOS) en niet aangeboren hersenletsel (NAH).
En met mensen die hun vertrouwen in anderen en instanties (bijna) volledig zijn kwijt geraakt en door de continuïteit van begeleiding weer perspectief zijn gaan zien.

Opleiding
De NIP-LW en KTNO geaccrediteerde opleiding Lichaamsgerichte Traumatherapie (hechtings- en ontwikkelingstrauma) heeft haar professionalisering verdiept. Na afronding van Primal Somatic Traumahealing in 2015 heeft zij aansluitend ISP (Integral Somatic Psychotherapy) gevolgd. Aangevuld met modules uit NARM (vroeg en pre-verbaal trauma). Verder heeft zij diverse workshops en trainingen gevolgd op het gebied van transactionele analyse, systemisch werk (familie-opstellingen), innerlijk kind, karakterstructuren en EFT.
Momenteel verdiept zij zich in de toepassing van de Polyvagaaltheorie in therapie en onderzoekt de praktische toepassing daarvan in de dagelijkse (organizing)praktijk.

Als je
naast je hoofd
niet je hart
en je ziel
laat meespreken
Kun je geen mens
ter wereld helpen
Elisabeth Kübler-Ross