Voor werkgevers

Soms heb je als werkgever last van de privésituatie van je werknemer. Een privésituatie die spanning en stress met zich meebrengt kan leiden tot fouten in het werk, te laat komen, verlofopnames en (vage) frequente ziekmeldingen. Dat kan gebeuren als een life event het levensritme overhoop gooit. Bijvoorbeeld bij relatieproblematiek, geboorte, overlijden, intensief mantelzorgen en vooral bij financiële problemen.
Hoeveel begrip heb je hiervoor als werkgever en waar begint je zorgplicht?

Genoemde situaties kunnen een behoorlijke impact hebben op de gezondheid, het concentratievermogen en het welbevinden van je werknemer. Op de korte termijn kun je als werkgever vaak prima wat ad hoc oplossingen aanbieden. Maar soms duurt het je te lang voordat een medewerker zich weer herpakt en vermoed je dat er meer nodig is om de privésituatie weer op orde te brengen. En daarmee de privé/werkbalans weer in evenwicht te krijgen. Het bespreekbaar maken ligt vaak gevoelig. In de praktijk blijkt het voor zowel werkgever als werknemer een win-win situatie op te leveren én langdurig ziekteverzuim te voorkomen als een professional organizer betrokken wordt bij het herstellen van de balans.

Als organizer en coach onderzoek ik, samen met de werknemer, waar de privé/werkbalans scheef loopt. Wat is er aan de hand, welke structurele (gedrags)verandering is er nodig, welke vaardigheden kunnen worden getraind? Die leer ik de werknemer zodat die zelf in staat is en blijft evenwicht aan te brengen in zijn veranderende situatie. In principe door de thuissituatie zo te plannen en organiseren, dat het de werknemer en daardoor de werkgever ten goede komt.